Dit zijn dé trends in de zomer van 2022!  

Na het prachtige weer van de afgelopen dagen kunnen we nu écht stellen: de zomer is begonnen. Na twee verloren zomers zonder festivals en zomerbars, hunkert iedereen ernaar om te genieten met volle teugen. Ten volle genieten, dat doe je natuurlijk in kledij die mooi is, gemakkelijk zit én modieus is! Daarom is het hoog tijd om enkele modetrends voor deze zomer op te lijsten. 

De microrok 

Is dit een rok? Of is het een broeksriem? Het woord ‘minirok’ past niet echt bij deze zomertrend voor de zomer van 2022. Micro daarentegen, komt dichter in de buurt. Op de laatste modeshows gooiden modeontwerpers hoge ogen: de buiken gaan bloot en de rokken zijn korter dan ooit. Dit is een trend die je in het straatbeeld of langs de kust zal zien, maar verwacht deze niet op kantoor. 

Inspired by... The Matrix 

Voor de trends van deze zomer hebben modeontwerpers duidelijk ook inspiratie gehaald uit populaire cultfilms. Voornamelijk Prada pronkt met een collectie waar de Matrix-invloeden van af spatten. De oversized leren jas is back! Celebrities over de hele wereld vonden alvast hun weg naar deze jas: het houdt je warm voor de iets frissere zomerdag. 

De powersuit 

Met een pak kan je nooit verkeerd doen, maar deze powersuit is toch nog net dat tikkeltje anders. Het wordt gedragen op zowel oversized colberts, gecombineerd met een rok of toch juist klassiek getailleerd. Met andere woorden, je kan er alle kanten mee op en je voelt je echt powerful! 


Ook trends voor mannen mag hier niet ontbreken. In een zomer vol feestjes en zonovergoten events, is dit het moment om gezien te worden! We zetten even een aantal dingen op een rijtje: 

Poloshirts in terracotta kleuren 

De kleuren oranje, rood, roze en bruin in combinatie met de zon, zijn een streling voor het oog. Je hoeft niet bang te zijn voor de warmte, want er zijn heel wat mooie combinaties te vinden in zijde- of linnenkatoen. Koel én comfortabel dus! 

Gelaagde kleding 

Na een lange periode van binnen zitten, moeten we uiteraard deze zomer voornamelijk buiten komen. Op een iets frissere dag, zien we een trend in laagjes. Zo maakte de bodywarmer al een heuse revival door. Het is een kledingstuk waar je erg veel combinaties mee kan maken. Ook een outdoor vest of blazer zijn sowieso modieus en het geeft een sportievere look. 

Duurzame korte broeken 

De korte en duurzame broek is the last but not least in dit rijtje. De linnen en katoen mixen zorgen voor een luchtige en coole combinatie met bijvoorbeeld een casual blazer. Duurzaamheid speelt steeds meer een rol, en daarom zijn vooral broeken van organisch en gerecycleerd katoen erg in trek. We verkleinen onze impact op de natuur en we helpen er mensen mee verder.  


Bekijk het aanbod online via Earnieland en maak gebruik van extra kortingen op modieuze kledij voor de zomer van 2022!